Thuis 1  Thuis 2

Nadat de bloedwaarden zaterdagmorgen niet verder waren opgelopen, mocht ik alsnog tot zondagavond naar huis. Dit was een geweldige opsteker en blij verrast kwam ik thuis om te zien dat de kamer was versierd en Frank en Hermina de koffie met gebak klaar hadden staan. Het werd een prettig en rustig weekend en Catrien heeft mij zondagavond weer naar het AZG gebracht.
Maandagmorgen na het vernemen van de bloeduitslagen kregen wij van de zaalarts te horen dat ik, na eerst nog enkele onderzoeken te moeten ondergaan, met ontslag het ziekenhuis mocht verlaten. In ons eindgesprek met de ditiste kregen wij nog enkele voedingstips mee: het vermijden van bacteriegevoelige etenswaren zoals snacks, (soft-)ijs en salades van buffetten. Ook het zoutgebruik moest tot een minimum worden beperkt.
Van de verpleegkundige kreeg ik nog de nodige medicijnen mee voor de eerst komende dagen. De vrijdag daarop werd ik weer op de poli van het AZG voor controle verwacht.
Nadat wij eerst nog even in Sappemeer langs waren geweest voor een kopje koffie, gingen wij enigszins vermoeid maar voldaan naar huis.
Het gaf een goed gevoel weer thuis te komen en de kamer versierd te zien met bloemen en vele kaarten. De daarop volgende dagen kwam ik steeds meer tot het besef dat het bijzonder was dat ik niet meer hoefde te spoelen.
Lees verder  Thuis 2