Een donor! 1  Een donor! 2

Zondag 30 november kwamen mijn zus Marian en haar man Renze bij ons op de koffie om te horen hoe het met ons ging en zij wilden natuurlijk ook de machine even bekijken. Nadat dit had plaatsgevonden en wij gezellig zaten te praten, vertelde Marian dat zij voor januari 2004 plannen had gemaakt. Na onze vraag: "Wat zijn dan je plannen?" vertelde zij ons dat ze vier januari voor een week opgenomen zou worden in het AZG voor een algeheel onderzoek om te zien of zij geschikt was om een nier aan mij af te staan.
Wij wisten niet wat we hoorden. Dit geweldige nieuws kwam totaal onverwachts. Wij hadden er namelijk helemaal niet opgerekend dat ik een nier van een broer of zus zou krijgen.
Wij hebben de familie wel op de hoogte gehouden over de situatie van mijn nierziekte, maar nooit willen vragen aan een van mijn broers of zusters of zij een nier aan mij wilden afstaan. Voor iedere patiŽnt is dit natuurlijk een eigen afweging hoever je hierin wil gaan.

Op zo'n moment gebeurt er heel veel met je. Dit is niet in woorden te beschrijven, iedereen zal begrijpen dat toen de emoties loskwamen. Wat een geweldige zus met fantastisch nieuws. Daar kun je alleen maar van dromen.
Dat zij dit allemaal voor mij wil doen, al deze onderzoeken en een zware operatie ondergaan. Hiervoor hebben wij grote bewondering en zijn wij haar zeer dankbaar. Natuurlijk hebben wij direct onze kinderen gebeld en het fantastische nieuws met hun gedeeld. Zij reageerden zeer uitbundig en waren ontzettend blij met dit onverwachte geweldige nieuws.
Lees verder  Een donor! 2