Een donor? 1  Een donor? 2

In deze periode zijn Catrien en ik samen met onze dochter Hermina en haar man Frank naar een voorlichtingsavond in het ziekenhuis MCL geweest waar een aantal deskundigen van het Academisch ziekenhuis Groningen o.a. dokter Van Son en mevrouw Meijer ons het een en ander vertelden over een niertransplantatie. Deze voorlichtingsavond heeft ons een duidelijk beeld gegeven van wat ons nog eventueel te wachten zou staan.

Mijn klachten zoals veel krampen in de benen en enkelgewrichten namen in deze periode steeds meer toe. Zo erg soms dat ik mij uiterst moest concentreren om de spieren weer te kunnen ontspannen. Ook het transpireren was 's nachts soms zo heftig dat ik wel 3 of 4 droge T-shirts nodig had om de nacht door te komen. Van lotgenoten hoorden wij dat ook zij diverse bijverschijnselen hadden, waaronder veel last van jeuk. Wij zijn met deze lotgenoten in contact gekomen via voorlichtingsmiddagen.

In november 2002 hebben wij vijf voorlichtingsmiddagen gehad in het MCL over de diverse mogelijkheden van dialyseren. Bij deze middagen had ik gemengde gevoelens, want in mijn gedachten kwam ik immers niet aan dialyseren toe want van Catrien zou ik een nier krijgen. Toch hebben wij deze middagen intensief beleefd en veel opgestoken over hetgeen door de maatschappelijk werkster Lisette Leurink is verteld. Ook hebben wij kennis gemaakt met nierpatiŽnten die hun ervaringen met ons wilden delen en ons uitvoerig hebben verteld hoe zij het dialyseren ervaarden.
Lees verder Een donor? 2