Dé site voor en door nierdonoren
NIERDONOR.NL
dé site voor en door nierdonoren
Transplantatie Henk Bron en Bert Raatjes
30 november 2004
Dé site voor en door nierdonoren

Na een klein weekje in Groningen te zijn geweest ben ik weer thuis.
Maandag de 29e werden Bert en ik (Henk) opgenomen in het AZG.
Dinsdag rond 8 uur ben ik naar de OK gebracht, waar ik 6 uur onder narcose ben geweest. Reden daarvoor was dat de nier iets groter was dan verwacht.
Rond 11 uur werd Bert de OK in gereden; die heeft mij toen nog zien liggen, ze waren toen nog druk met mij aan het opereren. Om 4 uur werd ik weer op mijn kamer gebracht waar om kwart over 4 het eerste bezoek er al was waar ik eingelijk niets meer van weet, zo stoned was ik nog.
Pijn heb ik eigenlijk niet gehad.
Bert was ongeveer om 20.00 uur weer op zijn kamer.
Ik ben wel even misselijk geweest, maar dat kwam alleen omdat een zuster mij twee paracetamolletjes gaf op een nuchtere maag en net uit narcose kwam en dat was eigenlijk het enige moment dat ik me niet pretig voelde.
De morfine mocht ik zelf doseren: eens per 10 minuten, maar ik heb het eigenlijk alleen gebruikt om lekker te kunnen slapen, hihihi.
Woensdag mocht ik proberen om even uit bed te gaan, maar even werd iets langer: ik ben toen maar gelijk even van C3 naar D4 gewandeld om te kijken hoe het met Bert was.
Donderdag was mijn verlossing van het infuus en kon ik pas echt gaan en staan waar ik wilde.
Vrijdag moest ik nog 24 uur urine verzamelen, maar als ik dat niet had hoeven doen, hadden ze mij toen wel al naar huis mogen sturen maar dat werd dus zaterdagmorgen.

Ik heb maar 1 snee van 10 cm. links, net onder de ribben. De verzorging was voortreffelijk.
Bert heeft een buikgriepje gehad en had het daar even moeilijk mee en met de catheter vindt hij het niet echt prettig, maar verder voelde hij zich tiptop zei hij.
De arts zei dat de nier zeer goed zijn best deed en was er dan zeer over te spreken.

Groeten Henk Bron