Lachen, lachen, lachen
Dť site voor en door nierdonoren
NIERDONOR.NL
dť site voor en door nierdonoren
NIER~EN~PLEZIER
Nieuwtjes en geintjes over transplantaties
Dť site voor en door nierdonoren

Terug naar de site
Druk twee keer op ESC om geluid af te zetten

AJAX-FEIJENOORD
Een Ajaxsupporter liep in zijn eentje over het strand en vond een fles. Hij wreef hem langs zijn jas en prompt verscheen er een geest.
"Omdat u de fles hebt schoongemaakt mag u drie wensen doen", zei de geest, "maar omdat de duivel me haat, zal hij elke wens die u doet ook bij alle Feijenoordsupporters in vervulling laten gaan, en zelfs dubbel."
"Pfffffffff," mompelde de Ajaxsupporter, terwijl hij hier een momentje over nadacht. "OK," zei hij, "mijn eerste wens: ik zou graag tien miljoen Euro willen hebben".
De geest regelde onmiddellijk een Zwitserse bankrekening en verzekerde de man dat hij daar nu tien miljoen Euro op had staan. "Maar denk eraan: de Feijenoordsupporters hebben zojuist twintig miljoen Euro ontvangen." zei de geest. "Uw tweede wens graag."
"Ik heb altijd al een Ferrari willen hebben", zei de Ajaxsupporter.
Hij had zijn wens nog niet uitgesproken of er stond een Ferrari op het strand.
"Maar de Feijenoordsupporters hebben zojuist twee Ferrari's ontvangen", zei de geest. "En wat is uw derde en laatste wens?"
"Ach", zei de Ajaxsupporter met een fijn glimlachje om zijn mond, "ach, ik heb altijd al graag een nier willen afstaan voor transplantatie."

Roemeense vrouw trouwt met criminele donor
Diana Moldovan, 30, werd in de echt verbonden met Dorel Vidican in een verrassingsceremonie tijdens een tv-show in RoemeniŽ.
Vidican had een jaar in de gevangenis gezeten, voor diefstal, toen hij vorig jaar in een krant over Diana's nierproblemen las. De jonge vrouw zou sterven als er niet heel snel een passende nier gevonden zou worden.
De delinquent vertelde dat hij droomde dat hij Diana's leven redde door een nier af te staan. Hij zag deze droom als een kans om iets van zijn fouten weer goed te maken. Hij smeekte gevangenispersoneel en doktoren om hem die kans te geven.
De doktoren kwamen erachter dat de nier van Vidican matchte en verrichtten een geslaagde niertransplantatie. De gevangene werd door presidentiŽle interventie onmiddellijk vrijgelaten. Het stel werd vrienden en begon elkaar regelmatig te ontmoeten. Diana Moldovan zei dat ze vreselijk geschrokken was toen de tv-show ineens in een trouwceremonie overging. "Ik voelde dat er wat ging gebeuren, en toen ik de showmodellen in trouwjurken zag lopen kreeg ik het gevoel dat ik flauw ging vallen", vertelde de inmiddels getrouwde vrouw.
Wie zei er niet in sprookjes te geloven?
Oorspronkelijk bericht: Ananova.com d.d. 10 juli 2003
Zweedse vrouw krijgt zes organen
STOCKHOLM - Een Zweedse vrouw van circa 40 jaar heeft deze week een zesvoudige orgaantransplanatie goed doorstaan. Dat heeft een woordvoerder van het Sahlgrenska-ziekenhuis in GŲteborg gisteren bekendgemaakt. De vrouw leed aan een ernstige aandoening aan haar ingewanden en heeft in een marathonoperatie een nieuwe lever, maag, alvleesklier, nier, twaalfvingerige darm en dunne darm gekregen.
Uit: Twentse Courant Tubantia, 28 november 2003.

Race tegen de klok vanwege donornier
WORMERVEER (ANP) - De politie heeft maandag na een ware klopjacht een 37-jarige nierpatiŽnt kunnen opsporen. Artsen in het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) waren naarstig op zoek naar de man omdat er een donornier beschikbaar was.
Het MCA kon de man niet bereiken en schakelde de politie in. Agenten kregen geen gehoor bij zijn woning in Wormerveer. Zij forceerden vervolgens de achterdeur, nadat buren verteld hadden dat de man de bel vaak niet hoorde. Maar de man bleek niet thuis. Via de telefoonklapper legde de politie contact met een kennis in Hilversum waar de nierpatiŽnt die middag waarschijnlijk op bezoek was. Deze vertelde dat zijn vriend op zijn fiets alweer op de terugreis was. De politie verspreidde daarop een nauwkeurig signalement van de man onder alle veerpontbazen die op de route lagen. Een van hen trof de man even later aan bij zijn pont. Onder politiebegeleiding bereikte de patiŽnt nog net op tijd het MCA voor zijn operatie.
Uit: Twentse Courant Tubantia, woensdag 13 augustus 2003.

Vrijwillige nierdonor veroordeeld
Een Oostenrijker is maandag door een Duitse rechtbank veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijk omdat hij een van zijn nieren probeerde te verkopen op het internet. De man kreeg ook een boete van 2.000 euro opgelegd.
De 48-jarige Michael Brand bood in januari 2001 zijn nier op een Duitse veilingsite aan voor minimum 130.000 mark (66.400 euro). Hij vertelde de rechter dat hij zich niet wilde verrijken maar de schulden van zijn vriendin wilde afbetalen. Zijn plan viel in duigen toen een tv-journalist een afspraak met hem maakte en de onderhandelingen stiekem filmde.
Brand vertelde maandag dat hij inmiddels met nierproblemen kampt en blij is dat de verkoop niet is doorgegaan.
Uit: De Telegraaf, 14 juli 2003.
Schoonmoeder
Ik ontmoette een man van 35 jaar die de week voor mij is getransplanteerd. Hij had een nier van zijn schoonmoeder gekregen. Willem vroeg of hij wel goed met haar kon opschieten.
"Oh, ik bek er ook wel tegen, hoor, daar zit ik niet mee. Maar bij een kop koffie praten we alles zo weer uit."
Deze schoonmoeder, 60 jaar, zat anderhalve week na de operatie al weer op de fiets. Petje af.
Zo heb je er tenminste nog wat aan.
(Jeanne Besselink - Wissink)

Uitspraken
(Dizzy de Wijngaert, 13 februari 2004)
Nierdonatie
Een uit Santiago (ArgentiniŽ) afkomstige advocate wilde zo graag haar zieke moeder laten behandelen dat ze haar eigen nier te koop aanbood. Er was geen krant die de advertentie wilde plaatsen. De gemeente van Santiago kreeg er lucht van en besloot om de behandeling voor haar moeder te vergoeden. Bovendien kreeg de vrouw een baan aangeboden. Zij is nu zo dankbaar dat ze haar nier gratis aanbiedt.
(Bron: spiegeltje/prettignieuws).

Dankbaarheid
Stel je voor, je hebt een levensbedreigende ziekte. Je hebt een nieuwe nier nodig. Je moeder komt speciaal uit Zuid-Afrika over om jou die nier te geven. Dan heb je alle redenen om dankbaar te zijn, toch? Natuurlijk, maar als je moeder vervolgens wel erg vaak wil horen dat je haar zo dankbaar bent, dan wordt het natuurlijk iets anders.
Paul Knowles uit Manchester werd het onlangs te kwaad. Hij mishandelde zijn moeder Elizabeth omdat zij hem maar bleef herinneren aan haar gebaar. 'Emotionele chantage' aldus Knowles. Hij moet nu een boete betalen en heeft een voorwaardelijke straf gekregen. De verhouding met zijn moeder is niet echt beter geworden. Zij hoopt nu dat haar zoon alsnog zijn nier afstoot... (Bron: Poste Restante).


Cartoon van Ad Kolkman over een nierdonorTerug naar de site